Ecooter
Bihr
DWS Decals
Jamopa
MX Limburg
Ecooter

Advertenties

DWS
Mino MX Parts
BGR MX Racing
Fred\'s MX Revisie
Smits Bike Suspension
Paez Racing
VdLaarRacing
Fobbe Campers

Kom alles te weten over de nieuwe KTM EXC 2020 modellen, Motocrossplanet testte het volledige gamma

Peter Huijbregts had namens Motocrossplanet het genoegen om de nieuwe KTM EXC 2020 modellen uitvoerig te testen.

Kom alles te weten over de nieuwe KTM EXC 2020 modellen, Motocrossplanet testte het volledige gamma

Er zijn veel nieuwigheden aan de modellen en hieronder beschrijft Peter zijn ervaringen:

 

De nieuwe KTM EXC-modellen beschikken over nieuw ontworpen radiatoren die 12 mm lager zijn gemonteerd dan voorheen, waardoor het zwaartepunt aanzienlijk wordt verlaagd. Tegelijkertijd worden de nieuwe radiatorvorm en nieuwe spoilers gecombineerd om de koeling te verbeteren. De herbewerkte deltaverdeler, geïntegreerd in de framedriehoek is voor een 57% grotere dwarsdoorsnede, waardoor de koelmiddelstroom van de cilinderkop naar de radiatoren wordt verhoogd.

 

 

De KTM EXC-modellen 2020 zijn voorzien van nieuwe, lichtgewicht hightech frames, gemaakt van chroom-molybdeenstaalprofielen. De frames gebruiken dezelfde beproefde geometrieën als voorheen, maar zijn opnieuw ontworpen in verschillende belangrijke gebieden voor een geoptimaliseerde stijfheid om meer feedback te geven aan de rijder. Door de cilinderkop op het frame aan te sluiten, zijn de zijdelingse motorkopsteunen van alle modellen nu gemaakt van aluminium, wat de precisie in bochten verbetert en tegelijkertijd de trillingen vermindert.

 

Alle EXC modellen behouden de beproefde gegoten aluminium swingarms. Het ontwerp biedt een laag gewicht en perfect flexgedrag, ondersteunt het frame en draagt ​​bij aan de geweldige stabiliteit en comfort.